perjantai 6. maaliskuuta 2015

Viikon gradupäivitys: energiapiikki

Olen ollut koko viikon ihan käsittämättömän energiapuuskan vallassa ja suoltanut gradutekstiä sekä neulakinnastekniikkamallitilkkuja tulemaan. Maanantaina sain Museokeskuksella tehtävät hommat oletettavasti pakettiin, ja tiistaista alkaen kirjoitin gradun analyysiosuutta eli kirjotin auki löydöistä ja vertailuaineiston langoista tekemäni havainnot. Vertailuaineistooni kuuluvat siis jaalanlampaan lankojen lisäksi yksi ahvenanmaanlampaan villasta ja yksi nykyisen suomenlampaan villasta kehrätty lanka.

Swan River Craftsin Mervin lahjoittamat, vertailuaineistooni kuuluvat jaalanlampaan villasta kehrätyt langat.

Nyt kun vilkaisen ihan lähiviikkoinakin kirjoittamiani blogitekstejä huomaan, että asiat ovat muuttuneet. Esimerkiksi jousiampujan käsine -teoria on hyllytetty ja käsitykseni neulakinnaspistojen variaatioista on laajentunut törmättyäni lukuisiin lukuisia tekniikoita esitteleviin videoihin. Vanhemmissa teksteissä on toki paljon enemmänkin asioita, jotka näen uudessa valossa. En ryhdy tietenkään tekstejä muokkaamaan, mutta jospa muistaisin lopuksi tehdä jonkinlaisen yhteenvedon siitä, mikä kaikki muuttui matkan varrella. :)

Tänään jatkan analyysiosion kirjoittamista ja sen perusteella sitten muokkaan ja laajennan muita osuuksia. Yritän karsia kaikki lillukanvarret ja jättää suosiolla tämän tutkimuksen kannalta harhapolut muiden tutkittavaksi. Se tuntuukin olevan nyt helpompaa, kun tunnen aineistoni: esimerkiksi värjäyksestä ja kasvikuiduista on turha höpistä liikaa, koska koko aineisto on värjäämätöntä lampaanvillaa.

Tällä viikolla 70 tomaatin tavoite täyttyy kirkkaasti ellei jopa ylity, koska olen neulonut mallitilkkuja bussissa, iltaisin telkkarin ääressä jne. :D Toivottavasti tämä sama energia kantaa nyt mahdollisimman pitkälle, jotta tavoite gradun viemisestä esitarkastukseen huhtikuun lopussa toteutuu.

Pääset kaikkiin graduani käsitteleviin blogiteksteihin käsiksi täällä.

1 kommentti: