sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Viikon gradupäivitys: jyvät akanoista

Tämä viikko alkoi, sanoisinko yllättävissä tunnelmissa ja oli kaiken kaikkiaan hyvä viikko erityisesti muun elämän kuin gradun kannalta. Ei gradukaan ihan paitsioon jäänyt sattuneista syistä johtuneista keskittymisvaikeuksista huolimatta, vaan aloitin tekstin muokkauksen ja täydentämisen lopulliseen muotoonsa eli jyvien erottelun akanoista. On ihanaa, kun näkee tekstin nyt löytöjen tutkimisen jälkeen ihan eri valossa ja pystyy raa'asti poistamaan kaiken turhan ja syventymään olennaiseen. Työtä on vielä jäljellä todella paljon enkä edelleenkään tiedä, ehdinkö saada gradua esitarkastukseen huhtikuun lopussa, mikä on tavoitteeni. Jos tekstin puolesta ehdinkin, niin sitten on vielä kaikki kuvat ja liitteet ja lähteiden tarkistus jajaja...

Ehkäpä yksi tämän viikon kohokohdista eli kesätyön varmistuminen tuo lisää tahtoa saada gradu esitarkastukseen ennen työn alkamista, joka tapahtunee huhtikuun lopussa. Työskentelen siis Muumimaailman pukuhuoltajana elokuun loppuun saakka. Tässä kohtaa mainittakoon myös, että Helmineuleen hiljaiselo jatkuu sinne asti: verkkokaupan tilaukset toimitetaan normaalisti, mutta tilaustyöt valmistuvat hitaasti. Työ on muuten ensimmäinen vaatetusalan palkkatyöni. Olen ollut työssäoppimassa (ilman palkkaa siis, vaikkakin toisen palveluksessa) Oulun Nicky & Nellyssä (nykyään Anton & Nina) vaatekaupan myyjänä ja Oulunsalon yläasteella tekstiilityön apuopettajana. Valmistumisen jälkeen kaikki vaatetusalan työkokemukseni on karttunut Helmineuleesta.

Pakko kuvittaa tämä teksti muumeilla <3 Kuva täältä.

Tänään yritän vielä tehdä päätöksen siitä, millä langalla neulon löydön TMM21816: 2028 ennallistuksen ja sen testikappaleen ja miten käsittelen pinnan, jotta ennallistuksesta tulisi mahdollisimman paljon löydön kaltainen. Ensi viikolla jatkan tekstin muokkaamista, ja pyrin saamaan sen suht asialliseen kuntoon ennen pääsiäistä, jotta saisin sen lähetettyä luettavaksi muutamalle asiantuntijalle ja ehtisin tehdä heidän ehdottamansa korjaukset ennen huhtikuun loppua. Myös ennallistuksen testikappaleen neulominen pitää aloittaa. Saa ny nähä, mitä tästä tulee.

Pääset kaikkiin graduani käsitteleviin blogiteksteihin käsiksi täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti