lauantai 28. helmikuuta 2015

Viikon gradupäivitys: aineistotäydennys ja loppukirin alku

Tällä viikolla kävin Helsingissä Museoviraston kirjastossa valokuvaamassa muutamia kirjoja ja lehtiä (en viitsinyt lainata niitä, koska sitten ne olisi pitänyt palauttaakin ja tehdä uusi reissu). Saimme edestakaiset junaliput kahdelle henkilölle yhteensä 20 euroa, ei paha. Samalla reissulla tuli piipahdettua vihdoin myös Suomenlinnassa, mihin täytyy mennä kyllä uudestaan kesällä.

Suomenlinnassa.

Olen myös selvittänyt, millä pistoilla neulakinnaslöydöt on neulottu. Olen verrannut löydöistä ottamiani kuvia nähin kuviin ja valmistanut koetilkkuja sen perusteella. Olen päässyt muutaman löydön piston jäljille, mutta lopulliset neuloskoodit ovat vielä selvittämättä. Sain myös jaalanlampaan villasta kehrätyt langat ennallistuksen valmistamista varten.

Gradun kanssa on nyt päästävä loppusuoralle. Kirjoitustyö on ollut pitkään jumissa, joten onneksi olen sentään saanut hoidettua aineiston haalimisen loppuun sekä aineiston tutkimisen lähes loppuun. En ole esitarkastusta vailla valmis maaliskuun lopussa kuten alkuperäinen kunnianhimoinen suunnitelmani oli, mutta huhtikuun puolella aion olla. Nyt on mm. kausiveroilmoitus ja veroilmoitus täytetty ja lähetetty ja suurin osa kesätyöpaikoistakin varmaan haettu, joten en ole enää niin kiireinen kuin helmikuussa.

Pääset kaikkiin graduani käsitteleviin blogiteksteihin käsiksi täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti