sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Viikon gradupäivitys: jaksaa jaksaa

Yhden yön huonosti nukkumisesta huolimatta: 70 tomaattia tällä viikolla ei ole enää kaukana!

Aloitin tosin tämän viikon tomaatit jo viime viikon puolella, koska kirjoittelin autossa muutaman tomaatin valmiiksi. Kävimme nimittäin viettämässä viikonlopun Himoksen rinteillä ja laduilla.

Tiistaina vietin jälleen päivän Museokeskuksella. Sain tutkittua kaikkien löytöjen kuitunäytteet läpivalaisumikroskoopilla. Voin paljastaa, että tutkimusaineistoni kuidut olivat varsin lampaanvillavia ja värjäämättömiä. Tarkempia tutkimustuloksia kerron sitten jossain vaiheessa... Huomenna menen taas Museokeskukselle, ja tällä kertaa tavoitteena on ainakin tutkia löydöt stereomikroskoopilla ja jos aikaa jää, ottaa uudelleen ne valokuvat, jotka eivät onnistuneet toissa viikolla. Lisäksi pitäisi tutkailla muutamaa Museokeskuksen kirjastossa olevaa kirjaa. Saa nähdä riittääkö huominen Museokeskuksella vai palaanko vielä myöhemmin rikospaikalle.

Huomasin, että en ole vielä esitellyt neulakinnastekniikalla neulomista. Paras kirjallinen ohje on mielestäni Novitan Lapaslehdessä 2014, ja Krista Vajannon videot neuvovat kädestä pitäen (lisää videoita täällä, mistä myös alla oleva).Ensi viikolla tavoitteenani on luonnollisesti pitää 70 tomaatin viikkotahdista kiinni. Näin viikonloppuna on siitä hyvä kirjoittaa, että sähköposti ei laula koko ajan eikä "tarvitse" lähteä jumppaan tai muuallekaan tiettyyn aikaan. Myös ensi viikolla lauantai ja sunnuntai ovat työpäiviä, koska keskiviikosta perjantaihin meillä on kylässä eräs pikkuvieras äitinsä kanssa. Jos sää suinkin sallii, aion hiihtää lähiladulla ensi viikonloppuna kuten tänäänkin aamupäivällä.

Pääset kaikkiin graduani käsitteleviin blogiteksteihin käsiksi täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti