torstai 22. tammikuuta 2015

Viikon gradupäivitys: taantumusta ja edistystä

Tämä viikko alkoi väsyneissä merkeissä, koska kävin ylikierroksilla ja nukuin kaksi ensimmäistä yötä huonosti. Päätin unohtaa tomaatit ja tein vain niin paljon hommia kuin jaksoin ja pystyin. Sain edistettyä aineistoon käsiksi pääsyä ja otettua yhteyttä Åbo Akademin löytöjä tutkivaan tekstiiliarkeologi Heini Kirjavaiseen sekä Turun museokeskuksen maalöydöistä vastaaviin konservaattoreihin ja sovittua tapaamiset huomiselle ja ensi viikon keskiviikolle. Huomenna katson löydöt alustavasti läpi Museokeskuksen stereomikroskoopilla konservaattori(e)n avustuksella, ja keskiviikkona katson niitä uudestaan Heinin kanssa. En siis ole niin pitkällä gradutekstin kanssa kuin minun oli tarkoitus tässä vaiheessa olla, mutta haluan kuitenkin päästä jo tutkimaan varsinaista aineistoani - kyllä sitä muuta tekstiä ehtii sitten täydennellä. Nyt tekstisivuja on sellaiset noin 35.

Puikoilla neulomisen varhaisvaiheet Suomessa vaikuttavat ilmaantuneen lisäaineiston valossa yhä monimutkaisemmalta asialta selvittää. Saa nähdä, miten laajasti asiaa kannattaa pohtia tässä tutkimuksessa vai pitäisikö se jättää jollekulle toiselle kokonaan eri tutkielman aiheeksi.

Huominen aamu menee siis Museokeskuksella neulakinnasaineiston kanssa touhutessa, ja lopun päivää viihdytänkin meille saapuvia vieraita. Vieraat viipyvät ensi viikon keskiviikkoon, joten gradunteko jää tauolle siihen asti, kunnes keskiviikkona menen siis katsomaan aineistoa uudelleen. Ensi viikolle en siten aseta 70 tomaatin viikkotavoitetta, vaan jatkan "teen niin paljon kuin pystyn"-linjalla. Viikolla 6 tahti kiristyykin sitten taas, jos vain saan nukuttua ja voin muutenkin hyvin.

Koska en uskalla laittaa hallussani jo olevia kuvia neulakinnasjäänteistä esille ilman Museokeskuksen lupaa, saa tämän tekstin kuvituksena toimia seuraava meemi:

Kuva täältä.

Pääset kaikkiin graduani käsitteleviin blogiteksteihin käsiksi täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti