sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Viikon gradupäivitys: pääsiäislomailua

Aloitin viikon reippaissa tunnelmissa viime viikonlopun tyyliin, ja tekstiä syntyi maanantaina ja tiistaina. Keskiviikkona täytyi jo alkaa valmistautua torstain lomalle lähtöä varten, joten silloin en kirjoittanut gradua ollenkaan. Torstaina kirjoittelin sitten autossa niin kauan kuin tietokoneen akku salli, ja tänään sunnuntaina kirjoitin tämän blogitekstin automatkan aikana valmiiksi illan julkaisua varten.

Hyvää pääsiäistä!

Olen edelleen jäljessä aikataulusta. Ei se nyt maailmaa kaada, jos en saa gradua esitarkastukseen ennen kuin kesätyö Muumimaailmassa alkaa, mutta luo sellaisen uhan, että gradun kanssa menisi kesän yli, mitä en haluaisi. Kokopäivätyön ohella tuskin jaksaisin hirveästi panostaa graduun (se on jo nytkin ihan tarpeeksi rasittavaa, vaikka pääasiallinen tehtäväni on gradun kirjoittaminen), ja siihen palaaminen olisi aina vain vaikeampaa, kun asiat alkaisivat unohtua ja kirjoitusvire hiipua. Tällä hetkellä tavoitteenani on joka tapauksessa saada gradu niin pitkälle kuin vain mahdollista ennen kuin työt alkavat, ja esitarkastukseen viimeistään toukokuun alku–puoliväli -akselilla.

En ole pahemmin jaksanut edistää neulomistakaan – ei sitäkään vaan aina jaksa. Onneksi ennallistettava kappale on suhteellisen pieni, joten koon puolesta sen neulomiseen ei mene kohtuuttomasti aikaa. Sen sijaan se on niin kummallisen mallinen, että sen muotoisen kappaleen valmistaminen käytännössä ei ole ihan läpihuutojuttu. Lisäksi kappaleen vanuttamiseen saa varmasti aikaa kulumaan, koska se pitää vanuttaa todella hyvin, jotta siitä voi leikata lopuksi oikean mallisen. Totesin nimittäin, että kappaleen neulominen oikean malliseksi ei ole mitenkään mahdollista suoraan, vaan sitä on leikattava vanutuksen jälkeen. Sen takia kappale varmaan onkin niin huolellisesti vanutettu. Kappaleen reunat myös näyttävät leikatuilta niistä kohdista, joita ei ole mahdollista muuten saada oikean muotoisiksi.

Pääset kaikkiin graduani käsitteleviin blogiteksteihin käsiksi täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti