sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Viikon gradupäivitys: spurtti

Tällä viikolla olen spurtannut tekstiä lähemmäs lopullista muotoaan. Vauhdista ja tehokkuudesta huolimatta paljon on vielä tekemättä. Aikaa menee välillä typeriin pikkuseikkoihin kuten siihen, että eri kirjoittajat antavat keskenään ristiriitaisia tietoja joistakin asioista ja pitää sumplia, miten niistä kirjoittaisi niin, että molemmat näkökulmat tulisivat ilmi.

Ennallistus on muutamaa pistoa vaille neulottu (lanka loppui juuri harmittavasti ihan lopussa), ja sitten se täytyy vanuttaa, antaa kuivua, leikata muotoonsa ja lopuksi siihen pitää kirjoa ketjupistoraita. Vanuttamisesssa kestää varmaan kauan, koska jaalan- kuten ylipäätään "muinaislampaan" villa ei huovu helposti. Joku on todella nähnyt vaivaa huovuttaakseen kappaleen. En tietenkään voi olla täysin varma, että se on neulottu muinaisen suomenlampaan villasta, mutta karkeuden ja sen perusteella, mitä mikroskoopissa näkyi, kyseessä on tällainen villa. Muutenkin kappaleen valmistamiseksi on pitänyt nähdä vaivaa, koska se on ensin neulottava alaosastaan eri muotoiseksi kuin siitä lopulta tulee. Toisin sanoen neuloja joutuu neulomaan aika monta ylimääräistä pistoa.

Tulkintani mukaan ennallistamani löytö on neulottu ns. Brodénin pistolla eli suomeksi 1+3, F1 eli F1 UOOO/UUUOO. Kuva täältä.

Tänään ja ensi viikolla jatkan spurttilinjaa ja yritän saada tekstin käytyä läpi loppuun, lähetettyä sen kommentoitavaksi parille henkilölle ja tehtyäni muutokset kommenttien perusteella. Jos ehdin lisäksi lisätä kuvia ym., on se suurta plussaa. Kunhan nyt vain saisi tekstin lähetyskelpoiseen kuntoon.

Pääset kaikkiin graduani käsitteleviin blogiteksteihin käsiksi täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti