lauantai 2. huhtikuuta 2011

Paljon asiaa!

Blogiin on kertynyt aikas paljon kirjoitettavaa. Aloitetaan haasteella, jonka lähetti AnniKa:


"Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike.
Pelkkä kuvakin riittää, mutta ainahan on kiva kuulla, miksi valitsit juuri kyseisen esineen."

Kai ompelukone lasketaan ompelutarvikkeeksi? Minulla ei ole sen syvällisempää suhdetta mihinkään pikkutarvikkeeseen, mutta mummun vanha polkuompelukone on osoittanut hyödyllisyytensä useamman kerran. Kone tekee todella siistiä suoraommelta, ja siinä on niinkin paljon toimintoja kuin piston pituuden säädin, taaksepäinompelu ja puolaus. On kauhean kätevää, että koneella on oma pöytä (on jämerä ja koneen saa piiloon pöydän alle kun sitä ei tarvita), ettei sitä tarvitse kytkeä virtalähteeseen ommellakseen (toimii myös ukkosella ja säästää sähköä!) ja että myös paksujen saumojen ompelu onnistuu (kone on täyttä rautaa ja tosi jykevä). Kone on myös helppohoitoinen, koska toisin kuin moni luulee, sitä ei todellakaan tarvitse olla koko ajan öljyämässä. Kone on valmistettu 50-luvun alussa eli se on noin 60-vuotias. Luulenpa, että kone puksuttelee hyvinkin vielä seuraavat 60 vuotta!
Mitä vanhempi ompelukone, sen parempi!

Saankohan ketään haastettua? Kokeillaan seuraavia: minakaa, Annika (eri kuin jolta haaste tuli ;)) ja Lumppumaakari. Koettakaa te saada haaste viidelle eteenpäin!!

Seuraavaksi vuorossa on pieni palkintokatsaus. Kävin keskiviikkona Somerolla Lounais-Suomen 4H-piirinLiedon 4H-yhdistyksen kokouksessa, missä sain Lounais-Suomen vuoden 2010 paras 4H-Yritys -stipendin. Samana päivänä sain myös yritysstipendin, mutta en tietenkään itse päässyt sitä hakemaan, koska olin piirin kokouksessa Somerolla. Piirin kokouksesta hain myös Kirkonkulman kokkikerhon piiritason Vuoden 2010 paras 4H-kerho -stipendin, jonka avulla käymme ostamassa kerhoon tarvikkeita kerholaisten kanssa ensi viikolla. Kiitos ja kumarrus vielä kaikista!

Yritykselle osoitetut huomionosoitukset.

Kerholle osoitetut huomionosoitukset.

Lopuksi vielä maininnat Taito-lehdestä ja käyntikorteista. Tilasin Taidon (vai Taiton..?) opiskelijatilauksena. Ensimmäinen saamani numero on ainakin vallan herkullinen väreineen, ja mielenkiintoisia artikkeleita oli useita. Ohjeetkin vaikuttavat päteviltä, vaikka tosin harvoin teen mitään minkään ohjeen mukaan - enimmäkseen otan kuvista ideoita ja kehittelen omat ohjeeni. Joka tapauksessa lehti vaikuttaa hyvältä ideoiden lähteeltä.


Käyntikortteja tilasin kokeeksi, vaikka kyllä minulle kelpaavat nekin, joita olen itse tulostanut paksulle paperille. Nuo "ilmaiset" (toimituskulut reilut 6 € halvimmillaan) käyntikortit halusin kuitenkin kokeilla tilata, koska nyt ei tarvitse vähään aikaan tulostella ja leikkailla käyntikortteja itse. Painofirmasta liikkuu netissä paljon sekä kielteisiä että myönteisiä kokemuksia, mutta totesin että olemalla tarkkana ja hyväksymällä sen, ettei täysin ilmaisia tuotteita ole, tilaaminen voi olla järkevää. Minun tapauksessani käyntikortit ovat juuri sellaisia kuin ajattelinkin ja ne tulivat postissa täsmälleen silloin kun niiden oli ilmoitettukin tulevan.

Kyllähän näitä jaella kehtaa, vaikka lisämaksusta saisikin vaikuttaa enemmän kortin ulkoasuun.

Huomenna taidan syventyä muutaman tiskirätin pariin. Aurinkoista kevättä kaikille lukijoille!

1 kommentti:

  1. Näitä kortteja kelpaa jaella ihmisille :)

    Kiitos haasteesta. Yritän ottaa vastaan, pitää perehtyä miten pistän sen blogiini :)

    VastaaPoista