sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tilaustyö: "Jäniksen korvat"-villatakki ja ompelutyö: villakangastakin helma

Villatakki edestä.
Alkuvuoden ensimmäiset tilatut työt valmistuivat talvilomaan mennessä, jonka aikana ne matkasivat asiakkaiden luo pohjoiseen. Villatakin valmistaminen oli aikaavievää puuhaa, koska oli neulottava ja kiinnitettävä kaksi joustinneuleista napituskaitaletta ja niinikään joustinneuletta oleva pääntiekaitale. Lisäksi tietysti aikaa vei se, että etukappaleita on neulottava kaksi puhumattakaan siitä, että napinläpien tekeminen joustinneuleeseen ei ole mitenkään nopeaa. Ensimmäinen koskaan valmistamani villatakki valmistui kuitenkin ajallaan, ja lopputulos on onnistunut. :)

Villatakki takaa.
Villatakki on valmistettu asiakkaan villatakin mallin mukaan siten, että sivusaumoista tuli suorat ja hihoista raglanhihat. Joustinneuleet ovat 1x1-joustinneuletta. Lanka on 100 % villaa (villan ja merinovillan sekoitusta). Napit ovat puuta. Venyvimmät saumat on vahvistettu ompelukoneen suoraompeleella, ja pääntiekaitaleen kiinnittämiseksi on siihen kiinnitetty neppari. Suomalais-ugrilaisten mansien perinneuleiden Jäniksen korvat -kuvio on tuttu verkkokaupan myssyistä.


Kirjoneulekuvio "Jäniksen korvat" ja helman ja hihan joustinneule.

Napituslista ja puiset napit.

 

Hihan raglansauma ja pääntiekaitale.

Tällaisen villatakin voi tilata omien toiveidensa mukaisena! Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä tai muista tilaustöistä.

Polkuompelukoneella ompelua.


Saumurointia.

Villakangastakin helmankin ompeluun vierähti tovi jos toinenkin, koska takki on vuoritettu. Kuvat eivät kerro lopputuloksesta paljon mitään, mutta saumurilla ja polkuompelukoneella oli hyvä puksutella sekä paksua villakangasta että ohutta vuorikangasta.
Helman käänteen kiinnitys silitettävällä liimanauhalla.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tällaisesta tai muista ompelutöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti