sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Viikon gradupäivitys: autossa istuvan ajan ei tarvitse olla pitkä

En ole tehnyt tällä viikolla gradua kuin tänään kolmen tomaatin verran. Viime sunnuntaina ehdin tehdä seitsemän tomaattia. Kaikki nämä tomaatit on viimeistä lukuun ottamatta tehty autossa läppäri sylissä. Viimeinen oli pakko tehdä netin ulottuvissa, jotta sain tämän tekstin julkaistua.

Syynä tahdin hidastumiseen on luonnollisesti joulu. Onneksi ensi viikolla pääsen taas melko normaaliin rytmiin kiinni uudesta vuodesta huolimatta, ja onneksi olen nytkin saanut sentään jotain aikaiseksi joulusta huolimatta. Vähänkin pidempi auto-, juna- ja bussimatka on ollut minulle koko opiskelujen ajan melkeinpä sitä parasta työaikaa: ei oikein muutakaan voi kuin kirjoittaa tai vaikka lukea tenttiin. Tomaattien avulla matka tuntuu menevän nopeasti: oho, taas 25 minuuttia kulunut!

Viime sunnuntaina jatkoin laudaturseminaarissa saamieni kommenttien perusteella gradun työstämistä eteenpäin ja tekstiä tuli noin yksi sivu lisää. Kirjoitin keskiaikaisista kirkko- ja reliikkitekstiileistä arkeologisten tekstiilien historiaa käsittelevään lukuun sekä aloitin kaivaustietoja käsittelevän alaluvun kirjoittamisen Åbo Akademin tontin vuoden 1998 kaivausten raportin pohjalta. Tänään autossa aloitin Liisa Seppäsen väitökirjan lukemisen. Se käsittelee Åbo Akademin tontin arkeologista aineistoa keskiajan Turun rakentamisen ja kaupunkikuvan muutoksen kannalta, ja mukana on myös mainintoja tekstiililöydöistä. Samalla kun luen n. 1000-sivuisen opuksen läpi, kiinnitän huomiota oman työni kannalta olennaisiin seikkoihin ja kirjoitan samantien gradua eteenpäin.

Ensi viikon aikana tavoitteenani on työstää gradua 60 tomaatin verran eli 10 tomaattia vähemmän kuin ”viisi päivää viikossa, seitsemän tuntia tehokasta työaikaa päivässä”-tahdilla kertyisi.

Pääset kaikkiin graduani käsitteleviin blogiteksteihin käsiksi täällä.

Keskiaikainen silkkinen reliikkikotelo, jonka sisältä löytyi puuvillakankaaseen ommeltuja luupusseja. Kuva: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä (alkuperäinen kuva täältä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti