tiistai 6. marraskuuta 2012

Bisnes 2012 Oulussa 26.-27.10.2012

Jaakko Alasaarela
Olin mukana vuoden 2012 4H-yrittäjien tapaamisessa, joka järjestettiin lokakuun lopussa Oulussa. Ensimmäisenä päivänä olimme Sokos Hotel Arinassa, missä tutustuimme toisiimme ja kuuntelimme Jaakko Alasaarelan (ZEF Solutions) ja yrittäjävalmentaja Manne Pyykön esitykset. Jaakko oli innostava esimerkki nuoresta yrittäjästä varmasti jokaiselle, ja Manne taas valotti myynnin saloja suppilomallin avulla. Illalla osa porukasta minä mukaan lukien lähti Ouluhalliin valmistelemaan KIVAA! Lapsi- ja perhemessujen osastoa seuraavaa päivää varten. Loput jäivät hotelliin osallistumaan muihin työpajoihin, joissa esimerkiksi pohdittiin hyvää asiakaspalvelua.
Manne Pyykkö

Hotelli ja Oulun Rotuaari
Näiden kuljettelu hotellissa kannatti: kaupat tuli
Myös kynttilöitä valmistavan Nadanda-yrityksen yrittäjä, siskoni Johanna oli mukana tapahtumassa. Hän sai ensimmäiset tuotteet myytyä jo hotellin vastaanotossa, kun ruotsalaismies alkoi jutella hänelle ja kyseli kynttilöistä. Kaupat syntyivät Johannan hyvän ruotsin kielen taidon ansiosta. :)

Messuosastoa kokoamassa
Nadandan tuotteita myynnissä Oulun 4H-piirin pöydässä
Toisen päivän aamuna lähdimme aamupalan jälkeen koko porukalla Ouluhalliin ja valmistelimme messuosaston lopulliseen kuntoonsa. Jokaisella 4H-piirillä oli oma pöytänsä messuosastolla. Lounais-Suomen 4H-piirin pöydässä oli Helmineuleen lisäksi DemiPommen ja PikkuJutun tuotteita, ja joukkoon kuului myös Elkun koiruudet -yritys. Kauppa kävi ainakin Helmineuleella ihan mukavasti. Osa porukasta osallistui päivän aikana Bisnes Race -kilpailuun, jossa suoritetiin erilaisia rasteja ympäri Ouluhallia. Rastit liittyivät yrittäjyyden eri osa-alueisiin. Kisan voitti Keski-Suomen 4H-piirin joukkue. Paras myyntipöytä taas oli Lapin 4H-piirillä. Onnittelut kaikille voittajille!

Helmineule kiittää! Toivottavasti 4H-yrittäjät kokoontuvat taas ensi vuonna!


4H:n messuosasto
Lounais-Suomen 4H-piirin myyntipöytä

Yritysojaaja ja ohjattava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti