keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Bisnes 2011, Jyväskylä 28.–29.10.2011

Ville Keränen ja Tapio Kymäläinen
Olin mukana vuoden 2011 4H-yrittäjien seminaarissa, joka järjestettiin lokakuun lopussa hotelli Alexandrassa Jyväskylässä. Matkustin Jyväskylään jo muutamaa päivää aiemmin ystäväni Annen luo, minne myös siskoni Johanna matkusti Oulusta. Myös Johanna oli mukana Bisnes 2011 -tapahtumassa. Saavuimme Johannan kanssa hotellin aulaan heti kymmeneltä perjantaiaamuna ilmoittautumisen alkaessa, koska halusimme tietyille ”klinikoille”, jotka valittiin useista vaihtoehdoista. Klinikoilla käsiteltiin erilaisia 4H-yrittäjyyden osa-alueita. Meidän valintamme olivat Minun asiakkaani, Voittoa ja tulosta sekä Rahat järjestyksessä. Kaikki valitsemamme klinikat osoittautuivat yhtä hyödyllisiksi kuin niiden nimet antavat ymmärtää. Perjantaina olivat ohjelmassa myös Jari-Pekka Koposen avauspuhe, tutustumisleikkejä sekä tarinoita ja toimintaa yrittämisestä, oppimisesta ja verkostoista. Illalla pidettiin vielä yritysbileet. Klinikoiden lisäksi mieleen jäi vallan hyödyllinen Tapion (Humap Oy) ja Villen (Monkeybusiness) ”luento”. Molemmat ovat valmistuneet Tiimiakatemiasta ja ryhtyneet siis yrittäjiksi jo opiskeluaikanaan. He laittoivat meidät tekemään muutakin kuin kuuntelemaan omaa puhettaan, ja yhdessä vaiheessa heittelimme jopa papereita ympäriinsä. Poikien puheista mieleen jäi ajatus siitä, että aina oma menestys ei olekaan tärkeintä, vaan voi olla yhtä tavoiteltavaa tai jopa tavoiteltavampaa auttaa kaveria menestymään. Ja tätähän 4H-yrittäjyys onkin: 4H-yrittäjillä tuntuu olevan tapana esimerkiksi suositella ja mainostaa toisiaan. :)

Lauantai alkoi Yritystorin rakentamisella. Jokaisella 4H-piirillä oli oma esittelypiste, jossa piirin mukana olevat 4H-yrittäjät pääsivät esittelemään yrityksiään ja myymään tuotteitaan. Seuraavaksi ohjelmassa oli ”luento” myynnistä, markkinoinnista ja menestymisen edellytyksistä. Sen pitivät Kristiina ja Maija, jotka opiskelevat Tiimiakatemiassa. He laittoivat meidät Tapion ja Villen tapaan hommiin, ja mieleen jäi erityisesti sissimarkkinointikampanjan suunnittelu. Sissimarkkinointia on sellainen markkinointi, joka on ilmaista tai todella halpaa, mutta erittäin tehokasta. Oikeastaan olin jo sissimarkkinoinut: omaan postilaatikkooni kiinnittämäni mainos on erikoisessa paikassa ja tuonut asiakkaita mutta ei maksanut mitään.



Yritystori
Lounaan jälkeen alkoi tohina, kun Yritystori pyörähti käyntiin. Lounais-Suomen 4H-piirin pisteessä esiteltiin Helmineuletta ja myytiin sen tuotteita. Pisteellä pystyi myös osallistumaan Tunnista neulepinta -kilpailuun, jossa piti nimetä Helmineuleen tuotteista viisi erilaista neulepintaa. Oikeita vastauksia tuli useita, joten voittaja arvottiin oikein vastanneiden joukosta. Kävin Yritystorin aikaan myös kertomassa videolle Helmineuleesta ja yrittäjyyteen liittyvistä ajatuksistani. Video on tulossa nähtäville nettiin (laitan linkin tänne blogiin, Facebook-sivun seinälle ja kotisivujen etusivulle sitten, kun video on nähtävillä). Sitten olikin jo aika Sinuhe Wallinheimon päätöspuheen ja parhaan Yritystorin ständin palkitsemisen. Voittosijan jakoivat Oulun ja Keski-Suomen 4H-piirit eikä mikään ihme: Oulun piste oli kuin ammattilaisten tekemä ja Keski-Suomen pisteen porukalla oli vallan hurmaavat asut yllään! Onnittelut siis pohjoiseen ja keskelle! :)
"Kiinnostunut tutustuja Yritystorilla"

Päätöspuheen piti Sinuhe Wallinheimo

Oulun 4H-piirin porukkaa

Keski-Suomen 4H-piirin porukkaa

Julkistettakoon nyt myös Yritystorilla ensiesityksensä saanut video, jossa näytetään ranteenlämmittimen neulominen. Video löytyy Helmineuleen Facebook-sivun videoista eli täältä.

Toivottavasti nähdään samoissa merkeissä ensi vuonna, 4H-yrittäjät ja muut mukana olleet! Helmineule kiittää!

P.S. Johanna sai huiman inspiraation Bisnes 2011 -tapahtumassa ja perusti 4H-Yritys Nadandan! Minusta on nyt tehty virallisesti hänen yritysohjaajansa. :D Lisätietoa Nadandasta tulossa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti