sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Firmojen pikkujoulu

Pikkukinkku maistui myös Mörrille
Jouluun laskeuduttiin lauantai-iltana, kun pidimme huushollin molempien yritysten yhteispikkujoulut. Helmineuleen kanssa saman katon alla on siis myös kääntäjänä toimivan miekkoseni työhuone.

Pikkujoulut alkoivat pipareiden ja torttujen leipomisella, jonka jälkeen paistoimme pikkukinkun. Illan kruunasi tietysti pienimuotoinen jouluateria. Vaikkei tämä leivontablogi olekaan, paljastettakoonpas tässä samalla maailman parhaiden piparkakkujen resepti:

RAPEAT PIPARKAKUT

Lastan voi korvata juustohöylällä.
Kuivat aineet:
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl hienonnettua pomeranssinkuorta
2 tl ruokasoodaa

2 1/4 dl sokeria
250 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 kananmuna
alle 1 dl siirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota sokeri ja voi tai margariini sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja siirappi ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Muotoile taikina kädellä kiinteäksi palloksi kulhon pohjalle ja pidä jääkaapissa yön yli. Paista valmiita pipareita 175 asteessa 1015 minuuttia. 

Pipareita ja torttuja

Helmineuleen vuosi 2010 sujui paremmin kuin osasin odottaa. Jokaisissa myyjäisissä myytiin jotakin, ja uusi tilaustyö tilattiin ennen kuin edellinen oli vielä valmiskaan. Ensi viikolla blogiin ilmestyvät kahden tilaustyön, tuubihuivin ja myssyn, esittelyt

Ensi vuonna Helmineuleen tavoitteena on valmistaa lisää neuleita verkkokauppaan ja Taitomaahan. Muitakin suunnitelmia toki on, kuten esimerkiksi osallistuminen Vuoden 4H-Yritys-kilpailuun, markkinoilla ja myyjäisissä esittäytyminen, arvonnan järjestäminen sekä pienien ompelutöiden valmistaminen myytäväksi. Ja jossain vaiheessa pitäisi toki tehdä ne tähän mennessä ensi vuodeksi tilatut tilaustyöneuleet ja ompelutyöt! ;)

Helmineule toivottaa blogissa vieraileville oikein hyvää joulunaikaa ja kiittää vuodesta 2010!


Pikkujouluateria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti